အုန္းပင္အေၾကာင္း သိေကာင္းစရာ
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
®®®®®®®®®®®®®®®®®®
အုန္းသီးစိမ္း အႏု
အုန္းသီးစိမ္းသည္ သည္းေျခဖ်ား၊ ေသြးေဖာက္ျပန္ျခင္း၊ ေရငတ္ျခင္း၊ အန္ျခင္း၊ ပူေလာင္ျခင္း၊ ေအာ့အန္ျခင္း၊ ေသြးအန္ ေသြးက်မ်ားကို လ်င္ျမန္စြာ ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္၏။
အုန္းသီးစိမ္းအရင့္
ခ်ိဳ၏။ အပူကိုျဖစ္ေစ၏။ သည္းေျခကို ပြားမ်ားေစသည္။ ေၾကက်က္ခဲ၏။ မလတို႔ကိုခ်ဳပ္ေစ၏။ အားကိုပြားေစ၏။ သုတ္ပြား၏။
အုန္းသီးအေျခာက္
အုန္းသီးအေျခာက္သည္ ေၾကက်က္ခဲ၏။ အပူကျိုဖစ္ေစ၏။ ႏူးညံ့၏။ မလတို႔ကို ခ်ဳပ္ေစ၏။ သည္းေျခကို ပ်က္ေစ၏။ ၎ျပင္ သုတ္ကိုပြားေစ၏။ အားကိုျဖစ္ေစ၏။ ႏႈတ္ကိုၿမိန္ေစ၏။
အုန္းႏို႔
အုန္းႏို႔သည္ အားကိုျဖစ္ေစ၏။ ႏႈတ္ကိုၿမိန္ေစတတ္၏။ ၀မ္းမီးခ်က္ၿပီးသည့္ေနာက္ ခ်ိဳ၏၊ ေျပျပစ္၏၊ သုက္ကုိပြားေစ၏၊ အပူကုိလည္း ျဖစ္ေစတတ္၏၊ ေလေရာဂါ သလိပ္ေရာဂါႏွင့္ ဂူလုံးေရာဂါမ်ား၊ ေခ်ာင္းဆိုး ေရာဂါမ်ားကုိ ႏုိင္၏၊ မ်ားစြာစားမူ ဝမ္းသက္ေစတတ္၏။
အလြန္ႏုေသာ အုန္းစိမ္းရည္
အလြန္ႏုေသာ အုန္းစိမ္းရည္သည္ မ်ားေသာအားျဖင့္ ဝမ္းက် ေစတတ္၏။
မႏု မရင့္ အလတ္စား အုန္းစိမ္းရည္ အခ်ိဳ
မႏု မရင့္ လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္အုန္းစိမ္းရည္သည္ သုက္ကုိ ပြားေစ၏၊ အဆီၾသဇာ ရွိ၏၊ ခ်ိဳ၏၊
အခ်ိဳ႕စဥ္းငယ္ဖန္၏၊ ေအး၏၊ ေၾကလြယ္၏၊ ေပါ့၏၊ ေရငတ္ျခင္း၊ သည္းေျခနာ၊ ေလနာတုိ႔ကုိ ႏုိင္၏၊ ဝမ္းမီးကုိ ေတာက္ေစတတ္၏၊ ဆီးကုိ ရႊင္ေစတတ္၏၊ ဝမ္းမီး ခ်က္ၿပီးသည့္ေနာက္ ခ်ိဳ၏။
မႏု မရင့္ အလတ္စား အုန္းစိမ္းရည္ အငန္
မႏု မရင့္ အလတ္စား အုန္းစိမ္းရည္သည္ ခ်ိဳငန္ပ်ပ်ရွိ၏၊ ႏွလုံးကုိ ၾကည္လင္ေစတတ္၏၊ ႏႈတ္ကုိ ၿမိန္ေစတတ္၏၊ အားကုိျဖစ္ေစတတ္၏။
အလြန္ရင့္ေသာ အုန္းရည္
အလြန္ရင့္ေသာ အုန္းရည္သည္၄င္း၊ ဆြတ္ခူး၍ၾကာၿပီးေသာ အုန္းရည္သည္၄င္း မလတုိ႔ကုိ ခ်ဳပ္ေစ၏၊ ဝမ္းခ်ဳပ္ေစ၏၊ ေၾကခဲ၏၊ သည္းေျခကုိ ပ်က္ေစ၏။
အုန္းစိမ္းရည္
အုန္းရည္ကုိ စဥ့္အုိးတြင္ထည့္၍ စိမ္ေဆးရည္မ်ားကဲ့သုိ႔ အခ်ဥ္ေဖာက္ထားေသာ အရည္သည္ ဝမ္းမီးေတာက္ေစ၏၊ ပုိးတုိ႔ကုိႏုိင္၏။
အုန္းဆီ
အုန္းဆီသည္ အားကုိျဖစ္ေစ၏၊ ေၾကက်က္ခဲ၏၊ အားကုန္ခန္းေသာသူမ်ားကုိ အားအင္တုိးေစတတ္၏၊ ဝၿဖိဳးေစတတ္၏၊ ပုိးကုိႏုိင္၏၊ ေလႏွင့္ သည္းေျခကုိ ႏုိင္၏၊ ၄င္းအျပင္ ဆီးခ်ဳပ္နာ၊ ျပည္တူလာသေရာနာ၊ ပန္းနာရင္က်ပ္၊ ေခ်ာင္းဆိုးျခင္း၊ အဆုတ္နာျဖစ္ျခင္း၊ အသိတရား နည္းပါးျခင္း၊ ေမ့ေလ်ာ့ျခင္း၊ ထိခုိက္ေသာ ဒဏ္နာမ်ားကုိ အလြယ္တကူ ေပ်ာက္ကင္းေစ၏၊ က်င္ႀကီး၊ က်င္ငယ္တုိ႔ကုိ ရႊင္ေစ၏၊ ဝမ္းမီးကုိ ပ်က္ေစတတ္၏၊ ခါးကုိက္နာျခင္းမ်ားကုိလည္း ေပ်ာက္ကင္းေစ၏၊ ဝဲစို၊ ဝဲေျခာက္မ်ားကုိလည္း ပယ္ေဖ်ာက္တတ္၏။
အုန္းျမစ္
အုန္းျမစ္သည္ ဆီးရႊင္၏၊ လည္ေခ်ာင္း အာေခါင္၌ ေပါက္ေသာ အဖုမ်ားကုိလည္း ပယ္ေဖ်ာက္တတ္၏၊ တြန္႔ရွဳံ႕ေစတတ္၏။
အုန္းျမစ္ျပဳတ္ရည္
အုန္း ၃က်ပ္၊ ေရ ၄၈က်ပ္ႏွင့္ ၆ က်ပ္သား က်န္ေအာင္က်ိဳ၍ တခြက္စာ ၃ က်ပ္သားမွ် ေသာက္မူ ေညာင္းက်ေ၇ာဂါ၊ အသက္ရွဴ ျပြန္တံေရာင္ျခင္း၊ အသည္းႏွင့္ပတ္သတ္ေသာ ကိုယ္ေရ၀ါ ေရာဂါတို႔ကို ပယ္တတ္၏။ ၎ ၀မ္းကိုက္ျခင္း သလိပ္ႏွင့္ေရာ၍ ေသြးစ ေသြးနပါျခင္း၊ ေသြးအန္ ေသြးက်ႏွင့္ ယွဥ္လ်က္ ဖ်ားျခင္းတိုပကိုလည္း ပယ္ေဖ်ာက္တတ္၏။
(မွတ္ခ်က္။ အရွင္နာဂသိန္ေရးသားေတာ္မူေသာ ပံုျပေဆးအဘိဓာန္ စတုတၳတဲြ မွ ေကာက္ႏႈတ္ေဖာ္ျပပါသည္။)
®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®®
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
No comments:
Post a Comment